Wie is Freek Alewijn?

Al als kleine jongen had ik een bijzondere belangstelling voor auto’s, ik heb het dan over de vijftiger jaren.

Auto’s uit die jaren zijn vandaag de dag al echte Klassiekers en ik maakte het allemaal mee. Overal folders en brochures van de meest uiteenlopende merken en typen verzamelen, van exclusief tot alledaags, van Alfa’s t/m Zagato’s. Dinky Toys in die jaren sparen, een collectionair in het klein en niet te vergeten de voetbalplaatjes, die bij verschillende sigarettenmerken konden worden gespaard en in mooie albums verzameld.

De kennismaking met de eerste MGB Roadster van de buurman bepaalde daardoor mee in de aanschaffing van mijn eerste eigen Klassieker, een MGB. Voor een vergelijkbare auto van de overbuurman, de Austin Healey 3000, had ik toen helaas niet voldoende geld om er zelf één aan te schaffen.

De beroepskeuze was na de HBS dan ook niet echt een vraagteken. Na de militaire dienst begon ik mijn opleiding in Duitsland tot Einzelhandelskaufmann für Automobile, waarna ik mijn carrière startte in de verkoop bij Duitslands grootste Opel-dealer in Hamburg.

In 1979 vervolgde ik mijn loopbaan in Nederland als verkoopleider bij één van de grootste Opel-dealers in het oosten van het land. In de ruim 40 jaar opgebouwde kennis en ervaring heb ik bijna alle leidinggevende functies binnen het automobielbedrijf in mijn carrière wel vervuld, aangevuld met een rijke ervaring in auto-importbedrijven en met het eigen dealerbedrijf (met Vakbekwaamheids-diploma voor het Autobedrijf ). Naast de vele auto gerelateerde opleidingen, volgde ik ook de Post HBO opleiding voor Mediation, één van de diensten die ik binnen mijn taxatie-bureau lever. Mijn CV kunt u er in “Linked In” op naslaan.

In december 2012 ben ik gepensioneerd, na een periode van 8 jaar werkzaam te zijn geweest bij Jager Auto te Heemskerk, een Jaguar en Land Rover dealer, zodat ik mij nu bijna volledig kan concentreren op mijn taxatiebureau, Alewijn Taxaties “Passie voor Klassiekers”.

In 1997 startte ik vanuit mijn passie, naast mijn vaste baan, in mijn vrije tijd, het taxatiebureau.

In 2007 werd ik lid van het VRT (Verenigd Register Taxateurs) en mijn taxaties zijn FEHAC goedgekeurd. Tevens ben ik lid van de MG Owners Club in Groot Brittannië, lid van de MG Car Club NL, lid van de Jaguar Daimler Club Holland en de HARC (Historische Auto Ren Club).